TelegramBot

Am zis ca am cateva postari cu Zabbix si Telegram. Well, am mintit, postarea o sa fie mai mult despre Telegram, si poate prea putin despre modul cum am integrat Zabbix-ul cu Telegramul. Hai sa-i dam drumul.

Probabil ati citit postarea in care am integrat Zabbix cu Slack, ei bine, cum sunt total fanul conturilor multe si inutile si aplicatiilor instalate pe telefon care nu aduc un plus de valoare, am zis ca e momentul sa renunt la Slack (il foloseam doar pentru notificarile din Zabbix) si sa aduc cumva notificarile intr-o aplicatie ce o folosesc mai des: Telegram.

Am cautat o modalitate sa integrez Zabbix cu Telegram si am gasit si o solutie oficiala. Cum se procedeaza pe scurt? Iti faci un bot, primesti un token, faci un canal nou in care te adaugi pe tine si bot-ul creat, apoi cu putin kung-fu pe care-l gasiti in documentatia oficiala ajungi sa integrezi alertele de Zabbix cu Telegram. Mesajele se primesc in canalul pe care l-ai creat anterior. Simplu, eficient.

Partea misto la TelegramBot e ca de fapt faci un request prin cURL cu ce mesaj vrei tu si asta m-a facut sa ma gandesc la un script semi-misto si putin inutil, dar I did it for fun, deci nu conteaza. Vorbim de script in urmatoarea postare, momentam va las sa macinati informatia asta.

Ah, BTW, merge integrat si Nagios cu Telegram prin aceeasi metoda. Not a fan of Nagios, chiar il urasc din toata inima si din adancul sufletului, dar ma gandesc ca sunt fani Nagios pe aici care se intreaba daca merge o integrare Nagios + Telegram. Raspunsul este: Da, merge.

Ne vedem in postul urmator.

About Author:

I look 12, but I'm a 42-year-old investment banker!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.